Профессор Николай Егорович Бачериков — известный отечественный психиатр, талантливый представитель санкт-петербургской и харьковской психиатрических школ - Воронцов, М.П.; Петрюк, П.Т.; Петрюк, А.П. (Фізико-хімічний інститут ім. О.В.Богатського НАН України, 2008)
На основі джерел спеціальної літератури, спогадів вчителів, колег і рідних наведено нові дані про життєвий та творчий шлях професора М.Є. Бачерикова – відомого вітчизняного психіатра, вихованця ленінградської психіатричної школи, який своїм науковим здобутком вніс вагомий внесок в розвиток як української психіатричної, так і вищої шкіл.