Перший президент Академії аграрних наук незалежної України (пам'яті академіка НАН України О.О. Созінова) - Пирожков, С.І.; Вергунов, В.А. (Вісник НАН України, 2018)
Статтю присвячено пам'яті видатного вченого в галузі генетики, селекції, біотехнології та агроекології, віце-президента ВАСГНІЛ (1978–1982), голови Президії Південного відділення ВАСГНІЛ — заступника голови Держагропрому УРСР (1987–1990), першого президента Української академії аграрних наук (1990–1996), заслуженого діяча науки і техніки України (1990), лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1996) та премії ім. В.Я. Юр’єва НАН України (1989), академіка НАН України та НААН України Олексія Олексійовича Созінова.