Запровадження метричних книг у Київській митрополії (середина XVII – XVIII ст.) - Скочиляс, І. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Запровадження метричних книг у Київській митрополії впродовж другої половини XVII ст. було складовою ширшої програми церковних реформ, ініційованих Петром Могилою в в українсько-білоруських землях.