Вплив екстрактів плаценти людини на термогемоліз еритроцитів - Боброва, О.М.; Говорова, Ю.С.; Нардід, О.А.; Рєпіна, С.В.; Нарожний, С.В.; Покришко, С.В. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено вплив заморожування екстрактів плаценти людини на їх здатність знижувати термогемоліз еритроцитів. Показано, що заморожування екстрактів плаценти до –20 та –196 °C з подальшим відігрівом не спричиняє достовірної зміни їх ефективності щодо стабілізації мембран еритроцитів при температурному впливі. Виявлено фракції екстрактів плаценти, що найбільш ефективно знижують рівень термогемолізу еритроцитів: менш 4 кДа і 12–20 кДа. Процент інгібування термогемолізу для них становить (31,7 ± 3,3) % і (31,5 ± 3,2) % відповідно.