Взаємодія рухомих і нерухомих зарядів в стаціонарному полі провідного середовища - Придубков, П.Я.; Хоменко, І.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2010)
Розглянуті взаємодії нерухомих точкових зарядів в електричному полі діелектрика і елементарних струмів в магнітному полі магнітного середовища. Проаналізовано постулат Максвела в стаціонарному полі провідного середовища, визначене аналітичне вираження напруженості, створюваної рушійними зарядами стаціонарного поля. Встановлено, що проаналізована взаємодія рухомих і нерухомих зарядів в стаціонарному полі обернено пропорційна до квадрата відстані між ними.