Моделирование работы трехфазного линейного синхронного двигателя колебательного движения в пакете Matlab/Simulik - Подольцев, А.Д.; Бондарь, Р.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2010)
Розроблено підхід до моделювання лінійного синхронного двигуна коливального руху в пакеті Matlab/Simulik з використанням стандартної моделі двигуна обертового руху. Для розрахунку параметрів двигуна використовується кінцево-елементний аналіз магнітного поля. Досліджені резонансні властивості приводу при наявності пружного елементу та навантаження типу в’язке тертя. Показані умови виникнення хаотичних коливань рухомої частини приводу.