Використання закордонного досвіду відшкодування збитків населенню в результаті конфліктів та надзвичайних ситуацій - Гордієнко, В.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті проаналізовано досвід держав у вирішенні житлових проблем і наданні компенсацій постраждалим у військових конфліктах. Виявлено загальні тенденції відшкодування наслідків інших сучасних конфліктів, які Україна може взяти до уваги на шляху формування політики. Наведено необхідність заздалегідь розробити підходи та стратегії постконфліктного врегулювання, пошуку власних механізмів вирішення проблеми. Акцентується увага на необхідності скористатися низкою превентивних механізмів, апробованих під час постконфліктного миробудівництва в інших країнах.