Оцінка ефективності інвестиційної діяльності підприємств машинобудування - Касьянюк, С.В.; Мішура, В.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті проаналізовано індекси обсягів виробництва промисловості та машинобудування України, динаміку експорту-імпорту машинобудівної продукції. Здійснено оцінку надмірної концентрації наявних доходів у секторі фінансових корпорацій, яка порушує рівновагу між доходами підприємств i фінансових корпорацій, що знекровлює реальний сектор економіки, обмежуючи можливості функціонування та розширеного відтворення у сфері виробництва. Визначено умови стійкого розвитку машинобудування – це формування механізмів підтримки виробництва через інструменти державного регулювання і ринкового саморегулювання машинобудівних підприємств.