Транспортно-логістична система України: проблеми та перспективи розвитку - Залознова, Ю.С.; Трушкіна, Н.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Проаналізовано основні показники розвитку транспортно-логістичної системи і на цій основі виявлено проблеми її функціонування, серед яких відсутність коштів на відтворення основних засобів унаслідок заниження їх вартості та недостатнього рівня амортизаційних відрахувань; обмеженість фінансування з державного та місцевих бюджетів; збитковість підприємств транспортного сектору; недостатньо ефективне управління логістичною діяльністю у результаті наявності низьких показників якості та ефективності перевезень вантажів. Встановлено, що сучасні умови господарювання підприємств у транспортній сфері вимагають реалізації ґрунтовних реформ, які мають полягати в підвищенні ефективності управління транспортними та фінансовими потоками, інноваційно-інвестиційної та логістичної діяльності, впровадженні механізмів електронної комерції в контексті модернізації та розвитку цифрової економіки.