Венчурний капітал як джерело фінансування інноваційного підприємництва в Україні - Смирнова, І.І.; Сімаков, К.І. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті визначено роль венчурного фінансування в умовах трансформації української економіки. Розкрито сутність категорії «венчурний капітал» та визначено головну його функцію – підтримка малих інноваційних підприємств на початковому етапі їхньої діяльності. Розглянуто особливості розвитку національної венчурної інноваційної індустрії. Доведено, що створення належних умов для діяльності інвестиційних фондів дадуть Україні змогу мати ефективний механізм для розвитку ринку цінних паперів, які відіграють значну роль у міжгалузевому перерозподілі капіталу, підвищать стабільність фондового ринку та стимулюватимуть внутрішнє і зовнішнє інвестування.