Інноваційне підприємництво як складова стратегії розвитку економіки України - Івченкова, О.Ю.; Крикуненко, К.М. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Досліджено сутність інноваційного підприємництва як елемента організаційно-економічної системи та встановлено напрями подальшого стратегічного розвитку економіки України в цілому. Узагальнено досвід розвинених країн світу, який характеризується впровадженням ефективного механізму інноваційної діяльності в умовах глобалізації й визначено, що основою української інноваційної конкурентоспроможності є людський капітал. Його ефективна реалізація і є головною конкурентною перевагою. Запропоновано принципи інноваційної політики в промисловості України, основними з яких є пріоритетність інноваційних перетворень галузі; підвищення рівня інтенсивності інноваційного розвитку; збереження, нарощування й активізація інноваційного потенціалу галузі.