Сербський постмодернізм крізь призму теорії та історії літератури - Айдачич, Д. (Слово і Час, 2011)
Рецензія на книгу: Татаренко Алла. Поетика форми в прозі постмодернізму (досвід сербської літератури). – Львів: ПАІС, 2010. – 544 с. У центрі дослідження львівського літературознавця Алли Татаренко – твори письменників сербської постмодерністської прози, написані у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст., які авторка розглядає під теоретичним кутом зору. Постмодернізм завдяки численним текстам західних і східних теоретиків, критиків та дослідників літератури й мистецтва розглядається в багатьох теоретичних та інтерпретаційних розвідках. У рецензованій книжці на підвалинах ясно й чітко систематизованих знань про постмодернізм розгорнуто узагальнювальне й інноваційне бачення поетикальних особливостей прозових форм оповідних та романних текстів сербських письменників.