Творчість І. Котляревського у світлі сучасних літературознавчих концепцій - Шаладонова, Ж. (Слово і Час, 2011)
Рецензія на книгу: Ткачук М. П. Творчість Івана Котляревського: антропологічний та естетичний дискурси: Монографія. – Суми: Вид-во СумДУ, 2009. – 216 с. У монографії М. Ткачук докладно та багатопланово за допомогою сучасного теоретико-методологічного інструментарію аналізує творчість зачинателя класичної української літератури Івана Котляревського. У центрі дослідницької уваги перебуває славнозвісна “Енеїда”, з публікації якої розпочався відлік нового часу в історії українського письменства. На новому науковому і світоглядному рівні, у світлі антропологічного дискурсу автор монографічного дослідження подає великий масив фактів, оцінок та коментарів, що стосуються життя і творчості видатного автора.