Література і масова культура - Бербенець, Л. (Слово і Час, 2011)
28–29 жовтня відбувся черговий, уже п’ятий міжнародний міждисциплінарний симпозіум, організований відділом теорії літератури Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України. Ініціатором симпозіуму, як і попередніх, присвячених тематиці модернізму, європеїзму, літературної критики в Україні, стала завідувач відділу теорії літератури, член-кор. НАН України Т. Гундорова. Тема цього симпозіуму – “Зони контакту: Література і масова культура”, а до участі в ньому долучилися відділ кінознавства Інституту мистецтвознавства, фольклористики і етнології ім. М. Т. Рильського НАНУ, Українське Фулбрайтівське товариство та Український центр культурних досліджень.