Термодинамічний розрахунок діаграми стану системи Si–C при тисках до 8 ГПа - Туркевич, В.З.; Стратійчук, Д.А.; Туркевич, Д.В. (Сверхтвердые материалы, 2016)
За допомогою моделей феноменологічної термодинаміки з параметрами взаємодії, що визначено на основі експериментальних даних із фазових рівноваг при високих тисках і температурах, розраховано ізобаричні перерізи діаграми стану системи кремній–вуглець при тисках до 8 ГПа.