Міфологізація урбаністичного часопростору в сюжетах сучасної української драматургії - Когут, О. (Слово і Час, 2011)
У статті досліджуються способи міфологізації та втілення урбаністичної домінанти у п’єсах Т. Добрушиної (Мельник) “Ніжність”, О. Погребінської (Хребтової) “Осінні квіти”. Авторка розглядає постмодерну рецепцію архетипу міста й Самості в сучасній українській драматургії, визначає їх іронічний і містерійний концепти.