Концепт модальності й поетика Рільке - Наєнко, М. (Слово і Час, 2011)
Рецензія на книгу: Кравченко Л. Художня модальність поетичного універсуму Р. М. Рільке. – Дрогобич: Коло, 2010. – 260 с. До останнього часу в літературознавстві вивчення категорії художньої модальності проводилося несистематично, без певної структуризації та впорядкування таких досліджень. З погляду історичної поетики зміна типів художньої свідомості призводить до трансформацій поетологічних категорій, які кореспондують із цими типами художньої свідомості. У кожному з цих типів утворюється специфічна, притаманна тій чи тій літературній епосі система поетики з особливими видами зв’язків між ними, зі специфічним змістом, об’ємом, ієрархією поетологічних понять.