Некоторые размышления о нравственности в отношении к окружающей природной среде - Шматков, Г.Г. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Розкриваються деякі аспекти моральності у відносинах людини та природи. Розглядаються напрямки виходу країни з екологічної, енергетичної та економічної криз, її процвітання і тривалого сталого екологоекономічного збалансованого розвитку.