“Естетика” Лібельта як дзеркало філософії Шевченка - Ушкалов, Л. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто філософсько-естетичні погляди Тараса Шевченка, висловлені ним у ході читання першого тому трактату польського філософа Кароля Фридерика Лібельта (1807–1875) “Estetyka czyli umnictwo piękne” (Санкт-Петербург, 1854).