Влияние техногенной деятельности на соляной карст - Гайдин, А.М. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
У статті розглянутий комплекс проблем, які виникають при розвитку соляного карсту в результаті порушення гідродинамічного режиму надсольового водоносного горизонту. Запропоновано гідродинамічну модель руху води від місць живлення до місця розвантаження з формуванням зон напірної фільтрації та вільного потоку в підземних каньйонах. Досліджено методи боротьби з техногенним соляним карстом.