Щоденникові записи Ольги Кобилянської як авторисунок письменниці - Хмелюк, М. (Слово і Час, 2011)
У статті аналізуються щоденникові записи О. Кобилянської з погляду самохарактеристики автора. Жінка-письменниця змоделювала власні уявлення, власні сакральні цінності, які можуть відкривати нову красу.