Екомережа як територіальна основа розвитку екологічного туризму - Шапар, А.Г.; Скрипник, О.О.; Сметана, С.М. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Обґрунтовано можливість використання територій екологічної мережі як основи для розвитку екологічного туризму. Підтверджений просторовий збіг екотуристичних маршрутів з екокоридорами. Запропоновано новий напрямок розвиток екотуризму на землях техногенних ландшафтних заказників.