Коментування персоналій у листуванні та щоденнику Т. Шевченка: досвід С. Єфремова - Меленчук, О. (Слово і Час, 2011)
У статті розглядаються коментарі Сергія Єфремова до ІІІ (“Листування”) та ІV (“Щоденні записки (Журнал)” томів “Повного зібрання творів Т. Шевченка”. Значну увагу приділено С. Єфремову як коментаторові імен та прізвищ у текстах митця. З’ясовується роль і значення аналізованих коментарів у розвитку українського шевченкознавства.