Модерність і паралітература: із досвіду І. Франка – дослідника новітньої літератури - Скупейко, Л. (Слово і Час, 2011)
У статті піддано сумніву тезу про нібито упереджене ставлення Франка до модернізму. Явища модерної літератури Франко розглядав під кутом зору художньої довершеності, не сприймаючи водночас виявів суб’єктивізму й епатажності в літературі.