Синкретизм художніх систем (на матеріалі канадської прози) - Овчаренко, Н. (Слово і Час, 2011)
У статті аналізуються стратегії синкретизму в художньому полі англомовної канадської прози з акцентом на процесі формування феномену ідентичності в постколоніальному мультикультурному світі. Досліджено запозичення і взаємодію елементів різних видів мистецтва в літературному дискурсі на прикладі текстів відомих канадських письменників.