Театр як життя: драма Юрія Федьковича “Довбуш” в аспекті іографічному - Ковалець, Л. (Слово і Час, 2011)
Основу дослідження складає інтерпретація в біографічному аспекті одного з найоригінальніших, найдискусійніших і, виявляється, найбільш суб’єктивних творів Юрія Федьковича та всієї української романтичної драматургії – поетичної дилогії “Довбуш”. Творчість цього письменника узалежнена від його складного, інтенсивного психологічного буття і з цього погляду становить біографічну цінність.