Весільний портрет на тлі міста Лева: латиномовна епіталама в Україні XVII ст. - Шевченко-Савчинська, Л. (Слово і Час, 2011)
На матеріалі латиномовної епіталами XVII ст., що належить перу Михайла Злоторовича, досліджено процес художнього освоєння дійсності, трансформації, за законами етикетного жанру, реальних осіб в літературні образи. Шляхом порівняння та аналізу епіталами й документальних джерел з’ясовуються справжні характери персонажів – представників львівського патриціату Мартина-Никанора Анчевського, Ганни Анчевської (Шимонович), Андрія Шимоновича, а також причини, що змушують автора модифікувати реальність, міра модифікації в кожному випадку та художні засоби, які для цього застосовуються.