Парадокси києворуського літературного життя - Білоус, П. (Слово і Час, 2011)
У статті розглядаються особливості функціонування літератури за часів Київської Русі. Автор завважує парадоксальне поєднання офіційної та неофіційної літератури, відсутність ліричних і драматичних жанрів, характеризує літературне життя не як процес, а як паратаксис (розміщення поруч).