“…Цей Микола Вінграновський…” (Аналіз одного твору) - Салига, Т. (Слово і Час, 2011)
Герменевтичний аналіз вірша Миколи Вінграновського “На болоті” “покликав” за собою аналіз низки інших творів поета-шістдесятника, а також літературознавчі і критичні праці багатьох його дослідників. Це дало авторові змогу дійти вельми цікавих спостережень та висновків.