“Таких діячів надто потрібно буває на світанні національного життя...” (Літературна спадщина Олександра Кониського) - Бойко, Н. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто поетичний і прозовий доробок українського письменника другої половини ХІХ ст., який стояв біля витоків жанру ідеологічної повісті, захищав народницькі ідеали в літературі та громадському житті.