Роль О. Кониського в переїзді М.Грушевського до Львова - Бурлака, Г. (Слово і Час, 2011)
Письменник, публіцист, філолог, правознавець, фольклорист, педагог і соціолог – це Олександр Кониський. Сам він особливої ваги надавав громадській діяльності, зокрема роботі з молоддю, а М. Грушевського небезпідставно вважав духовним учнем. Вступ М.Грушевського на університетську посаду у Львові – це значною мірою заслуга О. Кониського. Про цей епізод із життя ювіляра ідеться у статті.