Архітектоніка сонетного циклу в англомовній та україномовній поезії кінця ХІХ – початку ХХ століття - Колупаєва, О. (Слово і Час, 2011)
У статті зіставляються основні принципи та закономірності утворення сонетних циклів. Дослідження здійснено шляхом порівняльно-типологічного аналізу англомовних й україномовних сонетних циклів кінця XIX – початку XX ст. Особлива увага зосереджена на встановленні засобів забезпечення єдності сонетного циклу, що виявляється у спільній тематиці, схожій композиційно- образній та архітектонічній організації.