Метафоричність як поле вираження світоглядних позицій В. Яворівського (на прикладі малої прози письменника) - Двуличанська, О. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто особливості метафорики та жанрова специфіка ранніх творів про дитинство, що впливають на оригінальність індивідуального стилю прозаїка. Метафорика – органічний складник художнього мислення автора, який здебільшого виражає особливості внутрішнього світу маленьких героїв, що зумовлено письменницькою гуманістичною концепцією особистості.