Подія в художній системі ранніх романів В. Винниченка: парадокси ініціації - Брайко, О. (Слово і Час, 2011)
У статті розглядається функціонування подій як важливого елемента художньої структури твору, їх зв'язок із жанрово-стильовою манерою прозаїка, читацькою рецепцією, літературним і культурним контекстами.