“Щоденник” Пилипа Орлика: від міражу вигнанця до українського міфу - Бовуа, Д. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2004)
Переклад з французької Зої Борисюк (Київ)