Вплив модифікування поверхні алмазних наночастинок зв’язками W–C на спікання та властивості нанокомпозиту алмаз–карбід вольфраму - Бочечка, О.О.; Клименко, С.А.; Куриляк, Т.О.; Назарчук, С.М.; Мельнійчук, Ю.О.; Ткач, В.М. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2018)
Показано,що використання розчиненої солі вольфрамовокислого амонію як середовища для приготування вихідної суміші нанопорошків алмазу та WO3 покращує спікання нанокомпозиту алмаз–карбід вольфраму. В структурі спеченого композиту відсутні ділянки, в яких би були присутні агломерати частинок алмазу або сполук вольфраму. Твердість даного композиту в 1,2 рази перевищує твердість нанокомпозиту, отриманого без застосування розчинної вольфрамовмісної речовини. Різальний інструмент, оснащений виготовленими зразками композиту, має високу працездатність при обробці виробів із алюмінієво-кремнієвих сплавів, силіфікованого графіту, твердих сплавів