Отримання ліній рослин картоплі та томатів з геном лактоферину людини - Бузіашвілі, А.Ю.; Ємець, А.І. (Доповіді НАН України, 2018)
Проведено Agrobacterium-опосередковану трансформацію сортів картоплі Solanum tuberosum української селекції (Левада та Світанок) та сортів томатів Lycopersicon esculentum (Mані Мейкер та Лагідний) геном лактоферину людини задля підвищення їх стійкості до фітопатогенів. Отримано та проаналізовано трансгенні лінії досліджуваних сортів рослин. Перенесення цільового гена до геному досліджуваних рослин підтверджено за допомогою полімеразної ланцюгової реакції з використанням специфічних праймерів до гена лактоферину. За попередніми даними з використанням біотестів на стійкість до фітопатогенів показано наявність підвищеної стійкості до фітофторозу у трансгенних ліній.