Роль специфічних ізоферментів фосфоліпази D у реалізації біологічного ефекту жасминової кислоти в реакціях рослин на дію стресів - Колесников, Я.С.; Кретинін, С.В. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено роль специфічних ізоферментів фосфоліпази D (ФЛD) в реалізації біологічного ефекту жасмонової кислоти в реакціях клітин рослин на дію іонів важких металів. Здійснено аналіз ростових реакцій та активності ферментів ФЛD in vivo у трансгенних рослин Arabidopsis thaliana з метою встановлення дії ряду ізоферментів ФЛD в реалізації біологічного ефекту жасмонової кислоти в процесі формування стійкості до впливу іонів важких металів — міді та кадмію. Отримані результати вказують на участь ізоферментів ФЛDβ на ранніх етапах дії жасмонової кислоти.