Аналіз формальних моделей та стандартів опису структурованого електронного документа в корпоративній інформаційній системі - Шарипанов, А.В.; Щетинін, І.Є.; Іванов, С.М. (Проблеми програмування, 2018)
Постійне прискорення розвитку інформаційних технологій та викликані цим зміни у типових бізнес-процесах організацій породжують нові форми складності електронного документообігу при створенні сучасних корпоративних інформаційних систем. Основним завданням при відображенні структурованих документів у електронну форму є визначення універсального механізму розмітки документа та виділення його окремих інформаційних фрагментів для правильної їх інтерпретації в програмних застосунках. Надається порівняльний огляд існуючих мов опису структурованих електронних документів та стандартів, на яких вони засновані. Визначаються переваги і недоліки їх застосування відповідно до типових задач організації електронного документообігу, що виникають при проектуванні корпоративної інформаційної системи.