Формалізований метод проектування застосувань в технології GPGPU - Кривий, С.Л.; Погорілий, С.Д.; Слинько, М.С. (Проблеми програмування, 2018)
Запропоновано метод дослідження характеристик систем, що використовують високопродуктивні обчислення, який ґрунтується на апараті транзиційних систем (дискретної моделі обчислень). Запропоновано два варіанти обмежень синхронного добутку цих транзиційних систем, що моделюють підхід, використаний в архітектурі Nvidia CUDA. Описано транзиційні системи, що представляють два типи інструкцій, процес виконання інструкції варпом та роботу планувальника варпу. Виконано формалізацію моделі виконання GPGPU-застосування. Отримано специфікацію вищевказаного підходу та строго доведено його коректність. Специфікацію зведено до двох варіантів мереж Петрі, які дозволяють виявляти помилки проектування в автоматичному або напівавтоматичному режимі.