Багаторівнева модель паралельних обчислень для задач лінійної алгебри - Попов, О.В.; Рудич, О.В.; Чистяков, О.В. (Проблеми програмування, 2018)
В роботі розглядається використання багаторівневої моделі паралельних обчислень для розв’язування задач лінійної алгебри (систем лінійних алгебраїчних рівнянь та алгебраїчної проблеми власних значень) на комп’ютерах гібридної архітектури та комп’ютерах з багатоядерними процесорами Intel Xeon Phi серії x200. Сформульовано основні засади розробки алгоритмічно-програмного забезпечення таких комп’ютерів. Наведено приклади алгоритмів, які використовують багаторівневий паралелізм.