Оптимальне розміщення багатосенсорної системи - Пашко, С.В. (Проблеми програмування, 2018)
Описано алгоритми детектування підводної загрози за допомогою системи акустичних сенсорів, екстремальні задачі розміщування сенсорів. Розглянуто методи розв’язання таких задач та теореми про асимптотичну оптимальність побудованих планів розміщення сенсорів. З результатів числових експериментів випливає, що побудований метод перевершує відомий метод розв’язання задач розміщування сенсорів.