Дослідження геоелектричними методами інженерно-геологічного стану Південно-Західного Кривбасу. Частина 2. Результати застосування геоелектричних методів при обстеженні ділянок підтоплення - Пігулевський, П.Г.; Свистун, В.К.; Кирилюк, О.С. (Геоінформатика, 2016)
Проаналізовано можливості ефективного використання геоелектричних методів під час комплексного вивчення впливу техносфери на геологічне середовище Кривбасу для вирішення завдань екологічної безпеки. У другій частині статті наведено практичні приклади досліджень геоелектричними методами антропогенного впливу на геоекологічний стан міської агломерації в Кривбасі. За результатами комплексних геофізичних досліджень, що супроводжувалися геолого-гідрогеологічними спостереженнями та бурінням завіркових свердловин, отримано геолого-геофізичні розрізи та результативні карти зміни геоелектричних параметрів, які показують ступінь та інтенсивність водонасиченості горизонтів. Ці матеріали у сукупності з результатами попередніх досліджень дали змогу отримати карти та розрізи породних масивів, уточнити та конкретизувати деякі окремі особливості гідрогеологічного стану площі, яка досліджується, за чотирирічний період з 2008 по 2012 р.