Определение стационарных характеристик трехканальных систем с эрланговским распределением времени обслуживания - Жерновый, Ю.В.; Жерновый, К.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Запропоновано метод дослідження систем обслуговування M/E₂/3/m: стандартної системи та систем з пороговою і гістерезисною стратегіями випадкового відкидання замовлень з метою управління вхідним потоком. Отримано рекурентні співвідношення для обчислення стаціонарного розподілу кількості замовлень у системі та стаціонарних характеристик. Побудовані алгоритми перевірено на прикладах з використанням імітаційних моделей, створених за допомогою інструментальних засобів GPSS World.