Онтологические и алгеброалгоритмические средства автоматизации проектирования параллельных программ для «облачных» платформ - Дорошенко, А.Е.; Овдей, О.М.; Яценко, Е.А. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Запропоновано підхід до автоматизованого розроблення програм, що ґрунтується на використанні засобів онтологій та алгеброалгоритмічного інструментарію проектування і синтезу програм. Застосування підходу проілюстровано на прикладі розроблення паралельної програми у сфері метеорологічного прогнозування, а також програмного застосунку, призначеного для виконання створеної програми в «хмарному» середовищі.