Розвиток суперкомп’ютерів серії СКІТ, розроблених в Інституті кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України у період з 2002 по 2017 роки - Головинський, А.Л.; Сергієнко, І.В.; Тульчинський, В.Г.; Маленко, А.Л.; Бандура, О.Ю.; Горенко, С.О.; Роганова, О.Ю.; Лаврікова, О.І. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
У 2017 р. виповнилося п’ятнадцять років проекту створення вітчизняної обчислювальної системи з кластерною архітектурою СКІТ. У роботі вперше наведено дані про еволюцію архітектури комплексу СКІТ та статистику функціювання суперкомп’ютерного центру в період з 2002 по 2017 рр. Ці фактичні дані будуть корисні розробникам обчислювальних кластерів та дослідникам, які проектують нові алгоритми керування ними.