Нові інформаційні оператори в математичному моделюванні (Огляд) - Сергієнко, І.В.; Литвин, О.М. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Досліджено методи побудови математичних моделей процесів, явищ та об’єктів з використанням інформації про них в об’єктах, що узагальнюють точки (локуси), лінії (смуги в двовимірному випадку та туби в тривимірному випадку) та площини (шари). Одночасно з операторами інтерполяції запропоновано використовувати оператори інтерлокації; з операторами інтерлінації — оператори інтерстріпації та інтертубації; з операторами інтерфлетації — оператори інтерлаєризації.