О непрерывной зависимости вероятностей неразорения от функции распределения выплат в классической модели риска - Болдырева, В.О.; Шевченко, Г.М. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Як модель діяльності страхової компанії розглянуто модель Крамера–Лундберга. Оскільки отримати в явному вигляді розв’язок для функції ймовірності небанкрутства страхової компанії для довільного розподілу величин страхових позовів на даний момент поки що не є можливим, досліджується задача знаходження оцінки збіжності початкової ймовірності небанкрутства до ймовірності, яку буде отримано після апроксимації функції розподілу величин позовів.