Рекурентні співвідношення для багатоканальних систем з ерлангівським часом обслуговування другого порядку - Жерновий, Ю.В.; Жерновий, К.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Запропоновано метод дослідження систем обслуговування M/E₂/n/m, M/E₂/n/∞, у тому числі систем із застосуванням випадкового відкидання замовлень. Отримано рекурентні співвідношення для обчислення стаціонарного розподілу кількості замовлень у системі та стаціонарних характеристик. Побудовані алгоритми перевірено на прикладах з використанням імітаційних моделей, створених за допомогою інструментальних засобів GPSS World.