“Щоденники” О.Кобилянської як еґо-текст епохи декадансу: нарцисизм жіночого “Я” - Колощук, Н. (Слово і Час, 2012)
У статті йдеться про нарцисичний характер образу головної героїні в щоденниковому тексті молодої Ольги Кобилянської. Декадансна епоха подає мемуарний текст (зокрема текст щоденникового жанру) як такий, що формує дискурс тілесності, еротичних бажань, жіночої дружби-любові й цим дисонує з культурною традицією.